19 декември 2012 г.

ITSI се завръщат с нов състав, по-зряло звучене и по-бързи парчета

 ITSI се завръщат с нов състав, по-зряло звучене и по-бързи парчета
През лятото ITSI обявиха, че ще направят основен ремонт на групата, който изисква привличането на трима нови музиканти и междувременното спиране на всички концертни изяви, които и без това не бяха особено много. И докато по думите на китариста и лидер на алтърнатив метъл бандата от София Антон Димитров за нови шоута и записи явно ще трябва да почакаме поне до другото лято, първата част от обновлението на ITSI вече е приключила.

Към ядрото на групата, състоящо се от Димитров, Ивайло Венциславов–Ръката (бас) и Павлин Николов (барабани), се присъединяват Димитър Василев (китара, Impenitence), Милко Дюлгеров (вокали, Parasitic Procreation) и Ростислав Трифонов (диджей). И докато за мен и теб това са просто имена, които не говорят нищо, по-важната новина е друга – групата вече работи по нов албум, трейлър за който ще можем да чуем и видим съвсем скоро. “Ще включва пет-шест рифа от новите ни парчета и ще ви запознае с новите хора, с които сме се хванали на хорото – казва Димитров. – Имаме неща, които са на такова демо ниво, че спокойно могат да се издават. Но смятаме да влезем и да запишем целия албум наново, както си трябва.”

Колкото до звученето на новите парчета, Димитров го определя като “една идея по-пораснало ITSI”. Песните ще притежават и повече бързина – нещо, което може би липсваше на втория албум на групата Last Days. “Като цяло има по-бързички неща, бластбийтове. Имахме нужда от това. Но албумът няма да е траш, дет, грайндкор или нещо подобно – казва китаристът. – Парчетата пак са изтеглени назад и тук-там избухват. Но новите хора, които са малко по-млади, вкарват и техния хъс и заряд.” ITSI отказват да се ангажират със срокове, макар и по техни изчисления новият албум може да се очаква през юни. “Работим здраво, за да реализираме нещата дотогава. Но всичко може да се случи, така че не искам да подвеждам хората” – казва Димитров.

Като пример за това, че нещата винаги се променят в движение, той посочва и връщането на Ръката към баса, въпреки че предишния път, когато разговаряхме, обясняваше колко добре се справя като втори китарист. “Той свири на бас и в O.H. и неговото лично мнение е, че е най-стабилен и се чувства най-добре на баса – обяснява Димитров. – А и Митето показва страшни заложби като китарист. Сега всички в бандата, които свирим на струнни инструменти, се допълваме идеално.”

Снимка: Боян Карамфилов, обработка: Деница Кирилова


Няма коментари:

Публикуване на коментар