28 септември 2009 г.

SETTLE THE SCORE: Модите прецакват хардкора


Хващам вокалиста и китариста на Settle the Score измежду групите по време на вчерашния им втори концерт у нас. Бъд и Андре нямат нищо против да побъбрят за впечатленията си от българската сцена, колко е различна от германската и разбира се – какво ядат.

- Първо – как мина шоуто в Атина?
Бъд: Супер беше.

- Разбрах, че сте пътували от там до София с влак. Как беше?
Бъд: Да, наложи се да е с влак. Беше си приключение. Бяхме в спален вагон, но беше безумно тясно. Не можехме да помръднем по време на цялото пътуване. По принцип не пътуваме така, но за тези дати нямахме турбус с нас. Летяхме от Германия до Атина за концерта и сега ще летим обратно от София. Затова пътувахме с влак. Когато не сме само за две отделни дати ползваме някакъв микробус под наем.

- Ние тук живеем с идеята, че влаковете на БДЖ са най-гадните на света. Как ви се сториха?
Андре: Ами не. Същите са си в Европа. Супер рядко ги ползваме обаче.

- ОК. Сега сте за втори път в България. Какво си спомняте от предния концерт?
Бъд: Беше забавно. Накрая извадихме едни надуваеми чукове и беше голям купон.

- Вече минаха две банди от днешния концерт (интервюто го правя по време на Death Squad, Dan Koloff и Melekh вече са забили). Как ви се струва българската сцена?
Бъд: Много ме кефи, че хората подкрепят бандите от местната сцена. От самото начало всички бяха най-отпред и танцуваха.
Андре: А и самите банди бяха много готини!
Бъд: Мисълта ми е, че в Германия не винаги е така. На някои от шоутата се получава яко. Но по-често хората просто седят в кръг около сцената и гледат от далеч, чакайки да излезе хедлайнъра от САЩ.


Тесните вагони на БДЖ едва не причниха дископатии на всички в Settle the Score

- Сега сме на улицата, а последният ви албум се казва именно “Back to the Streets”. Какъв е смисълът зад това?
Андре: Цялата идея беше да се върнем към корените. Ние имаме договор с лейбъл, но на практика ние сами си финансираме всичко. Ние си записахме албума, ние си го промотираме, ние организираме концертите сами. Точно като едно време, когато започнахме. И това за нас наистина е хардкор. Това е идеята на тази сцена. И искаме да върнем това усещане в музиката.
Бъд: Има доста хора, които дойдоха на тази сцена, защото метълкора беше модерен. Тук, като се оглеждам не виждам особено много емо-типове, слава Богу, но в Германия това нещо е огромно. Тотална позьорщина. Ние сме приятели например с Walls of Jericho от десет години. Преди около пет години започнаха да стават големи и всички около нас викаха „уууу-ааа имат жена вокали, жестоко”. Ами те си бяха прекрасна банда и преди това, ама никой не им обръщаше внимание.

- Е, добре, но това, че сега ги слушат много хора, не е ли всъщност супер за тях?
Бъд: Да, за тях да. На нас обаче ни се губи хардкора покрай тази мода. В началото никой не идваше по концертите им, а сега изведнъж всички се сетиха, че бандата е страхотна.

- Казахте, че сами финансирате албума и всичко. Интересно ми е дали успявате да излезете на печалба от всичко това?
Бъд: Не, не успяваме. Никакви пари не излизат от това. Правим турнета – хората ни покриват разходите за път, уреждат ни място, където да спим и това е. Понякога ни идва нанагорно. Например в Гърция е доста скъпо. По-скъпо от Германия. Но ние сме в тази игра заради забавлението. Имаме възможност да свирим музиката, която обичаме, да пътуваме и да се срещаме с различни готини хора от цял свят. Не го правим за пари.

- Добре, а за да се издържате какво работите?
Андре: Аз съм продавач в магазин.
Бъд: Работя в социален дом. Помагам на разни хора с увреждания и на стари хора. Налага се да работим. Освен Андре и останалите също работят като продавачи.

- Във връзка с разследването ми за правителствените планове за създаване на супер-войници, няма как да не питам какво сте яли като малки. Всички в бандата без барабаниста сте огромни...
Бъд: Здрава германска храна.
Андре: Ама барабаниста ни е грък. Той е по-дребен.
Бъд: Кълна се обаче, той може да яде някакви количества храна, които аз не мога да си ги представя. И при това супер често.
Андре: И доста често ходи до тоалетната после.

Още инфо:
MySpace на бандата
Официална страница

Няма коментари:

Публикуване на коментар