23 септември 2009 г.

SKINLAB – “The Scars Between Us”

Калифорнийските груув метъли правят убедително завръщане


Ще е пресилено да се каже, че това е дългоочакван реюниън, но след няколкото години посветени на Re:Ignition Стив Ескувел и Снейк решиха да съберат Skinlab. И с “The Scars Between Us” имат всички шансове отново да си върнат мястото като втора любима банда на всеки фен на Machine Head.

Песни като отварящата “Face of Aggression” и “Amphetamine Gods” несъмнено са здрав тупаник. Доста агресия, ниско настроени китари, яки ревове... само дето това си е забързан нео-метъл. И това през 2009-а звучи доста маргинално.

За щастие след първите няколко песни нещата се променят и идва първото истинско бижу в албума – “Karma Burns”. Бавна, меланхолична, с онези типични леко Alice in Chains вокали на Стив. Това вече е друго нещо, което може да се сравнява с първите два албума на бандата. От тук нататък “The Scars Between Us” намира баланс между тези си две лица и в останалите песни определено има какво да се чуе.

“Still Suffering” например е доста слъдж звучаща и предизвиква асоциации с Crowbar и Down. “Bloodclot” e бърза песен с дължина под 2 минути, която не оставя много време за размисъл. Това вече е друго. В началото на “My Vendetta” чуваме няколко сола преди куплета с яко двойни каси да премине в може би най-зарибяващия припев от албума.

Продукцията на “The Scars Between Us”, без да е кой знае какво, все пак е прилична и не дразни. Като цяло личи желанието на бандата да направи по-директен албум, който да се отличава от разочаровалия феновете “reVolting Room”. И в това са успели. Отвъд вече зарибените обаче този диск няма огромен потенциал за успех. Стилът просто е поостарял колкото и да се стараят иначе симпатичните Skinlab. Въпреки това поне си заслужава слушането.

Още инфо:
MySpace на бандата
Видеоклип към "In for the Kill"

Няма коментари:

Публикуване на коментар