19 април 2012 г.

DEATH BEFORE DISHONOR: Любовта към хардкора ни дава сили да продължаваме

DEATH BEFORE DISHONOR: Любовта към хардкора ни дава сили да продължаваме
Минали са три години, откакто Death Before Dishonor издадоха последния си албум Better Ways to Die, и вокалистът на бандата Браян Харис не крие, че това може би е прекалено много. “Но като се има предвид натовареният ни график и това че на един от хората в бандата му се роди дете, просто ни е нужно повече време – казва той, – а и на този етап вече не искаме да прибързваме, а да го направим като хората.” Все пак – по думите на Харис новият Death Before Dishonor най-вероятно ще се появи до края на лятото или началото на есента.

Преди това обаче бандата трябва да привърши турнето си с Terror и Take Offense, което от днес навлиза в балканската си част с шоута в Сърбия, Македония, Гърция и тази неделя, 22 април – в България. “И двете шоута бяха лудница! – казва Харис по повод предишните концерти на Death Before Dishonor в София. – Хлапетата дивяха и пяха песните. А това е прави концертите наистина яки!” А този път групата идва в България като част от най-атрактивния хардкор лайнъп, който сме гледали от известно време насам. “Terror са една от любимите ми банди, страхотни са на живо, а и са готини хора – коментира Харис по повод колегите си на това турне. – Take Offense също са страхотни. За първи път сме на турне с тях. Всички са готини хора и да ги гледам всяка вечер наистина е яко!”

Животът на турне може и да е доста изтощителен, особено когато си правил общо взето само това в продължение на три години. Какво дава сили на Death Before Dishonor да продължават? “Любовта към хардкора – започва отговора си с очевадното Харис. – Имаме възможност да пътуваме по целия свят и да свирим за хлапета, които наистина се вълнуват да ни гледат. Това им е най-якото на турнетата.” А понякога се случват и неочаквани за една хардкор банда моменти, като например това феновете в Русия и Тайланд да ги посрещат на летището и да им искат автографи. “Никога не сме се възприемали като знаменитости – казва Харис, – но това беше яко и наистина сме благодарни.”

Шоуто в неделя е по случай шестия рожден ден на Тангра Мега Рок и вече (и с право) бе обявено за хардкор концерта на годината. Death Before Dishonor са само една от трите банди, които ще свирят на него. През следващите дни очаквайте да прочете и какво коментираха специално за мен Terror и Take Offense. Дотогава не забравяйте: неделя, 22 април, “Парти център 4км”, билети по 30 лв. от Ticketstream и Eventim или по 35 на място в деня на концерта.

Снимкa: Mad Tourbooking

* Публикувано на сайта на I Hate Mondays Radio


Няма коментари:

Публикуване на коментар