20 април 2012 г.

Скот Вогъл обяснява хардкор кодекса на TERROR

Скот Вогъл обяснява хардкор кодекса на TERROR
В края на март Terror обявиха, че работят по нов албум и той ще се казва Live By the Code. Именно за какъв кодекс става въпрос в следващата глава от историята на бандата от Ел Ей е първият въпрос, който задавам на вокалиста им Скот Вогъл. “Заглавието е просто – започва отговора си той. – Като хардкор хлапета, като фенове на ъндърграунд сцената, ние трябва да се придържаме към определено поведение. Подкрепа! Първо давай, после очаквай да получиш. Помагай на новите. Подкрепяй истинските банди. Дръж нацистите настрана. Живей според кодекса!”

Просто и ясно. “Ние сме просто една хардкор банда – продължава лидерът на Terror. – Хардкор хлапета, които свирят музика от сърце. Обичаме и старите банди и новите банди. Както и да пътуваме и да се срещаме с нови хора.” Толкова за кодекса. Колкото до музиката в предстоящия диск – Вогъл е по-предпазлив, тъй като от бандата все още пишат песните за него. “Но ще е 110% хардкор! – категоричен е той. – Напълно в стила на Terror. Никакви игрички.”

Междувременно на 24 април ще се появи DVD-то No Regrets, No Shame: The Bridge Nine Days. То ще включва концерт на бандата от 2003-а, заснет от Иън Макфарленд от Killswitch Productions, непоказвани интервюта и задкулисни кадри от ранните дни на Terror, които в продължение на девет години са седели в някакъв архив и са чакали да бъдат издадени от стария им лейбъл Bridge Nine [ох, иронията!]. “Готино и забавно е да се обърнем към първите дни на бандата – коментира Вогъл. – Сега сме много по-стари и очукани от турнета, ха-ха! Онези бяха забавни времена!”

Но преди да издават каквито и да е албуми или DVD-та на Terror им предстоят доста концерти, един от които е тази неделя, 22 април, в София заедно с Death Before Dishonor и Take Offense. Турнето на трите банди вече стъпи на Балканите вчера с шоу в Белград – коментарите на очевидци, на които се натъкнахме във Facebook, съдържат по няколко пъти “леле, майко!”, така че явно е било страшно.

Страшно ще е и в неделя в “Парти център 4км”. Пакетът Terror-Death Before Dishonor-Take Offense идва у нас благодарение на Re-Act и Tangra Mega Rock, за които това е последното от поредицата шоута по случай шестия рожден ден на медията. Билетите за хардкор събитието на годината струват по 30 лв. на предварителна продажба в мрежите на Ticketstream и Eventim, а на място ще са по 35 лв. Самото шоу започва в 20,00 ч. и това май вече е последното, което трябва да знаеш предварително за него.

Снимкa: Mad Tourbooking

* Публикувано на сайта на I Hate Mondays Radio


Няма коментари:

Публикуване на коментар