3 април 2012 г.

LAST HOPE се завръщат към корените с новия си албум. Почти

LAST HOPE се завръщат към корените с новия си албум. Почти
Софийската хардкор гордост Last Hope от седмица е в студио и работи върху своя четвърти дългосвирещ албум More Than Ever, който се очаква да излезе на 11 май. “Първоначалната идея беше да е рязко завръщане към олдскул хардкора – разказва вокалистът на групата Александър Бояджиев–Чиката. – Но не се получи така. И май за добро. Стана микс от влияния. Сега има доста от така наречения груув, който всеки търси.”

Докато разговаряме, китаристът на групата Атанас Митрев записва китари за едно от новите парчета, озаглавено “Another State of Mind”. Песента е около минута и половина бърз, първичен хардкор, завършващ с тежък брейкдаун. “Общо 14 парчета ще са, но албумът ще е под 30 минути – продължава Чиката. – По-къси и стегнати са.” Сред останалите песни, които ще намерят място в More Than Ever са “Someone Else”, “Generation Lost” и “The Code”.

По думите на Чиката Last Hope са можели да издадат албум още миналата година, но са предпочели да извлекат максимума от песните. “Тествахме ги на живо по време на турнето в Португалия с No Turning Back. Как звучат, как се чувства групата с тях, как ги възприемат хората – разказва той. – И така узряха. После направихме доста промени на детайли. А това е важно. С повече изпипани детайли стават парчета, които ще останат в историята.”

Италианският продуцент Алесандро Адзали (с когото групата работи и по Test of Time от 2007 г. и ЕР-то си Reality Check) е долетял до София специално, за да наблюдава записите в студио “Sub Zero”. “Търсим нещо много категорично, шумно и прецизно като звучене – разказва той. – Песните са добри, много директни и хващащи. Хората ще ги пеят по концерти.” След приключването на записите Адзали ще се върне в Италия и своето собствено студио “Alpha Omega”, където ще се заеме с миксирането и мастерирането на материала.

Покрай излизането на DVD-то Bulgar Display of Power Чиката обясняваше как нещата в Last Hope понякога се случват доста бавно. Този път от групата са си поставили амбициозен срок – до датата за издаване на More Than Ever остава само малко повече от месец. Питам Адзали, от когото в голяма степен зависи как се движат нещата, дали ще се справят. “На теория е възможно да го направим в срок” – отговаря той, а Чиката бърза да добави: “На практика също!”



Снимки: Николай Илиев/Ursus Photography

* Публикувано на сайта на I Hate Mondays Radio


Няма коментари:

Публикуване на коментар