21 август 2012 г.

BLACKMAIL записват дебютния си албум в зала “България”

BLACKMAIL записват дебютния си албум в зала България
Барабанистът на софийската хардкор група Blackmail Митко Николов–Мицата влиза през една странична врата, водеща към сцената на зала “България”, и сяда зад комплекта барабани – намиращ се там, където би бил диригентът, ако това беше концерт на Софийската филхармония. Поема въздух и за момент сякаш замръзва, докато се опитва да се фокусира максимално върху демозаписа, който звучи в слушалките му. След това започва да налага кожите с жестока сила, свирейки разчупен трайбъл ритъм – от групата засега на шега наричат чисто новото парче, което записва, “Soulfly-а”.

“Това, че записваме тук, е поредното нещо, което не е нормално в тази група – коментира басистът на Blackmail Павел Павлов–Папо, който е и връзката, заради която групата работи по бъдещия си албум точно в дома на Филхармонията. – Моят шеф Сашо Марков, който принципно много ни подкрепя, сам ни покани да записваме тук. Не сме се натискали, просто имахме късмет.” Павлов следи записите от малка стая, намираща се на гърба на най-далечния балкон в дъното на залата, до която се стига след объркващ лабиринт от коридори и стълби. “Другата причина да сме тук, е че има нова техника в студиото и ние в момента на практика я тестваме” – доуточнява той.

Така се оказва, че бойното кръщение на новата (и прескъпа) звукозаписна техника в зала “България” – чийто най метъл момент досега бе миналогодишният концерт на Anathema – се случва точно с рокендрол. “Използваме акустиката на залата, за да може барабаните да имат обем и да не слагаме после изкуствен ривърб – разказва Павлов. – За другите инструменти няма смисъл, защото се озвучават от близо с микрофони.”

Записите, които Blackmail в момента правят, са за дебютния дългосвирещ албум на групата, който по план трябва да бъде готов тази есен. Дискът ще включва 11 песни (от групата държат да отбележат, че са сравнително дълги и “няма такива от по 50 секунди”) плюс интро и аутро, както и няколко скита. Трите песни от демото, което Blackmail пуснаха на диск през май (а от скоро и за свободен даунлоуд), също ще влязат в албума, но с променени аранжименти.



Снимки: Иво Чупетловски


Няма коментари:

Публикуване на коментар