15 август 2012 г.

Стоунър, дуум и психеделичен рок с живо звучене те чакат в дебюта на CENTER

Стоунър, дуум и психеделичен рок с живо звучене в дебюта на CENTER
В края на март инструменталният стоунър рок квартет от София Center влезе в студио “Butcherhouse” с идеята да запише пет парчета за дебютно ЕР. Сега, четири месеца по-късно, групата е почти готова със записите на дългосвирещ албум с девет песни. “В един момент решихме, че няма нужда да влагаме двойна енергия само за едно EP – обяснява разрастването на проекта китаристът на Center Тони Недев. – Да издадем пет песни и после пак да минаваме наново през целия цикъл на записи, промоции и концерти и за албума.”

Парчетата в диска, който се очаква да излезе през есента, ще са добре познати за тези, които са гледали Center на живо. По думите на Недев именно концертното начало ще е ключово в албума, тъй като от групата са се постарали да пресъздадат възможно най-успешно енергията, която музиката им носи на живо. “Има пипнати неща, наслагани китари и други елементи, които са като допълнителен пласт – обяснява той. – Но никой няма да остане с впечатлението, че сме съвсем различна група на запис и на живо.”

За тези, които по една или друга причина са пропуснали да гледат концерт на Center, групата е позната най-вече с парчетата “Parallel Defense” и “Sun Delivery”, чиито демо записи могат да бъдат слушани в интернет. Дебютният албум на Center ще залага на звучене в духа на тези парчета, но – по думите на Недев – с повече амплитуди. “Залитаме повече към стоунъра, но има моменти, които са чист дуум или психеделичен рок” – обяснява той, като споделя и че интрото на пилотното парче, чието име не желае да разкрива отсега, ще е един от психеделичните моменти в албума.

Към момента дебютът на Center е почти готов откъм записи, като по думите на Недев “остава да се натъкмят нещата като звука и може би да се запише и още някое друго соло.” От групата имат и идея за евентуална колаборация с гостмузиканти за едно от парчетата. Всичко около албума се осъществява в студиото на Odd Crew (чийто вокалист Васко Райков можеш да видиш зад пулта на част от снимките) “Butcherhouse”. Преди това обаче групата ще си вземе своеобразна отпуска от работата по записите, за да забие преди гърците Brotherhood of Sleep на концерта им в София тази неделя, 19 август.



Снимки: София Крачанова


Няма коментари:

Публикуване на коментар