25 май 2012 г.

PRONG – “Carved Into Stone”

Томи Виктор отдавна не е имал толкова идеи. Само да беше 94-а

PRONG – Carved Into Stone - 4 / 5
Ясно е, че от последния момент, в който Prong са имали някакво реално влияние върху метъл сцената, са минали поне 15 години. И съответно, че колкото и силен албум да изкарат, едва ли ще преобърнат представите за музика на когото и да е. Но ако си подготвен – което значи поне веднъж да те е заболявал вратът, след като си слушал Cleansing или Beg to Differ – то Carved Into Stone трябва да ти достави множествен, тантрически оргазъм.

Причините за това са много, но най-съществената е, че Томи Виктор и съратниците му – в случая това са басистът Тони Кампос (Static-X, Asesino) и барабанистът Алекси Родригес (3 Inches of Blood, Walls of Jericho) – изглежда са отделили доста време и внимание на самите композиции. Нищо в Carved Into Stone не звучи прибързано или не на място, а самите парчета са и доволно разнообразни и пълни с идеи. Такива като “Eternal Heat” и “List of Grievances” връщат лентата почти до кросоувър-траш корените на Prong, докато заглавната песен залага на епичен слъдж със студен металически привкус. Пилотният сингъл “Revenge... Best Served Cold” пък показва Prong в светлината, в която са познати на най-голямата част от феновете си – среднотемпов мелодичен груув метъл с индустриален ритъм. Точно в духа на най-близкото до хит, което тази група някога е имала – “Snap Your Fingers, Snap Your Neck”. Дори заетата от белгийците Channel Zero “Ammunition” звучи като пример за класически Prong.

И най-яките песни на света обаче щяха да бъдат повлечени към бездната, ако продукцията беше като в предишните два албума. Слава Богу в Carved Into Stone изглежда е обърнато внимание на някои детайли, които досега често са спъвали Prong. Вокалите на Виктор винаги са били проблем, но тук най-сетне са намерили мястото си в микса, за да не звучат все едно някой пее с пълна уста. Също така той отдавна не е имал до себе си барабанист като Родригес, който определено знае как да вдъхне повече енергия на парчетата. Общо взето Carved Into Stone показва най-доброто, на което тази група е способна. Остава просто да знаеш, че съществува.


Няма коментари:

Публикуване на коментар