14 октомври 2009 г.

AUSTRIAN DEATH MACHINE – “Double Brutal”

Арнолд обединява тежката музика и дебилния хилеж в едно


Метълът е брутален, сериозен, натоварен и натоварващ с послание, блекарите не се смеят и усмихват никога и така нататък. Само дето има и банди като Austrian Death Machine, които доказват как тотална комедия може да съжителства успешно с бруталните рифове.

Година след “Total Brutal” човекът-оркестър от As I Lay Dying Тим Ламбезис пуска втори албум на страничния си проект-трибют към творчеството на сегашния губернатор на Калифорния. А този път част от имитациите на Арнолд са дело на Джош Робърт Томпсън, който е правил същото преди и за шоуто на Хауърд Стърн. Тоест – нивото се е вдигнало, щом по-известни хора от развлекателната индустрия се замесват.

Албумът започва със скит, в който по телефона разговарят двама Арнолдци. Първата тупалка е “I Need Your Clothes, Your Boots, And Your Motorcycle” по репликата от началото на „Терминатор 2”. Доста трашърски метълкор със запомнящ се припев и яко соло. “Come On Cohaagen, Give Deez People Ehyar” е една от по-мелодичните песни в диска, докато на други места избива повече дет метъл – “Come On, Do It, Do It, Come On, Come On, Kill Me, Do It Now” и “Who Told You You Could Eat My Cookies?”. Нататък има и още скитове, които е тъпо да се разказват, но със сигурност ще ви разсмеят, особено ако се кефите на самите филми и култовите реплики в тях.

Албумът има и втора част, която започва с мелодията от надписите на „Терминатор 2” и нататък продължава с кавъри на класици като Metallica, Megadeth, Agnostic Front и Misfits. Песните са почти 1 към 1 изсвирени (естествено с ниско настроени китари и дерящи вокали), но са вкарани също в контекста на филмите на Шварценегер. В “Gotta Go” например той пее как трябва да се махат, защото Skynet всеки момент ще избие всички.

Накратко – пълен ташак. Ако харесваш филмите и слушаш такава музика, няколкото слушания, по време на които ще се спукваш от смях, са ти гарантирани. Остава въпросът колко пъти ще посегнеш към този албум след това. Но пък се съмнявам, че Тим Ламбезис е целял да изкове някоя безсмъртна класика.

Оценка: 5.25 / 6

Още инфо:
MySpace на бандата

1 коментар: