23 октомври 2009 г.

RIVERBOAT GAMBLERS - “Underneath the Owl”

Леко стар, но уникално як албум на тексаските пънкари


Да, този албум не е особено нов. Но пък българският интернет не е като и да прелива от ревюта или каквито и да е материали за Riverboat Gamblers, така че защо не? И без тва почти никой не го чете тоя блог, хи-хи...

Бандата учудващо не е особено известна у нас, имайки предвид доста голямата им популярност в САЩ - мащабни турнета с имена от сорта на Rancid, The Offspring и Rise Against, участие в Wrapped Tour, писмени въздишки в авторитетни списания като Rolling Stone и какво ли не още. А като там пръднат ние сме длъжни да се насерем, все пак!

Като слушам петият албум на бандата “Underneath the Owl” си давам отговор на въпроса защо са толкова големи – ми добри са. Песни като отварящата “Dissdissdisskisskisskiss” напомнят за енергия от “Dookie” на Green Day, а нататък песните показват завидно разнообразие и композиторско майсторство. Неща като сънгъла “A Choppy, Yet Sincere Apology” би трябвало да се въртят 24/7 по всяка уважаваща себе си рок радиостанция.

Освен чувство за хумор и умение да свирят на вибрафон в песни като “Robots May Break Your Heart”, Riverboat Gamblers демонстрират и умения да създават запомнящи се парчета със загнездващи се в главата ти мелодии. Нормално би било припевите на песни като “The Tearjerker” (бавна и драматична) и “Keep Me from Drinking” (пиянски весела) да не могат да се изтрият от съзнанието ти с дни. А нали, в края на краищата, това е идеята на добрата рок музика.

Ако очаквате надъхан американски пънк-рок от този албум, няма да останете разочаровани. А всъщност с разнообразието, което предлага “Underneath the Owl”, като нищо и да надмине всякакви очаквания. В албума има всичко от бързи песни, през странни експерименти до откровени балади – събрани на едно място неща, върху които няколко отделни банди биха могли да построят кариерите си.

Още инфо:
MySpace на бандата
Официална страница

1 коментар:

  1. чшшш, я имай уважение към читателите :))) признавам, тез рибята не ги знам и моментално отивам да ги изследвам в йорспейс!

    ОтговорИзтриване