12 октомври 2009 г.

NEWS MODEL ARMY – “Today Is a Good Day”

“Carnival III”, “High II” или просто пореден албум на англичаните


Еуфорията, че подобна култова банда се е събрала, може да трае само определено време. Два албума и няколко турнета по-късно отново си просто една активна концертираща банда като всички останали.

И колкото и да е добре, че New Model Army отново са заедно и издават албуми и свирят дори и в България, “Today is a Good Day” е просто поредният им запис и едва ли ще трогне някого освен най-закоравелите им фенове. Тези, които поглъщат всичко, което им предлагат, и ги следват навсякъде. За щастие на самите New Model Army те нямат особено много фенове, които да не са именно такива.

Винаги когато не толкова тежка банда реши да експериментира с по-тежки рифове, но само за една песен, се получава така, че останалите в албума след нея да звучат почти приспивно. И заглавната и отваряща песен тук е именно метълското парче, което Съливан обеща преди около половин година. И това е може би най-енергично и свежо звучащата песен на New Model Army от доста време насам.

Супер. Само дето от там нататък всичко звучи като другите два албума след събирането на бандата - “Carnival” (2005) и “High” (2007). И това може би донякъде изтрива надъханата усмивка от лицето ти. Но разбира се пак има доста ценни моменти като хоровете в края на “Autumn”, които имат доста зловещ ефект, бързата и рокаджийска “Arm Yourselves & Run”, или “Bad Harvest” която напомня по-успешните попадения от гореспоменатите два албума. В диска е намерил място и презапис на “Ocean Rising” от соловия албум на Съливан.

Продуцент е отново Крис Кимзи (Rolling Stones, Marillion, Duran Duran), което естествено кара “Today is a Good Day” да звучи още повече като предшественика си. Лошо няма. Но просто така расте само броя на песните в сетлиста им, които хората трябва да изчакат преди да забият нещо от “Thunder and Consolation”, например.

Оценка: 4 / 6

Още инфо:
MySpace на бандата
Официална страница

1 коментар:

  1. Още не съм налазил албума, но ревюто ми харесва. На мен High ми е доста приятен запис, вероятно и този ще ми допадне. Ще чуя и ще ти кажа :)

    ОтговорИзтриване