26 октомври 2009 г.

CUT OFF – “Demo 2009”

Бандата пуска демо за безплатен даунлоуд, спестява опашки пред магазините

По принцип не бях най-големия ентусиаст да пиша за демо запис, но от Cut Off ме увериха, че истинският албум се отлага достатъчно далеч напред във времето, за да не изглежда тъпо този текст. Иначе самото демо можете да го сваляте свободно колкото си искате, предоставено от самата банда.

Ако си от България и следиш горе-долу хардкор сцената, нямаш нужда от обяснения кои са Cut Off. Все пак гордостта на благоевградската сцена свири доста често по клубовете, както и на всички по-големи летни и зимни фестове у нас от доста години насам. След няколко промени в състава, последната от които е новият китарист Кало (екс Inxile), по чиято вина или не бандата звучи още по-стегнато на живо, най-сетне издават и първото си официално демо.

Cut Off демонстрират доста грубиянски хардкор ала 25 Ta Life в песни като отварящата “Fight or Suffer” и малко по-забързаната “Yesterday”. Общо взето цялото нещо е в този стил, като това че няма достатъчно разнообразие като почти дет метъл началото на “Taste of Blood” например. Парчетата са с дължина около две минути (обикновено по-малко), като за толкова време бандата успява да си изложи стегнато идеите, без да се развлачва излишно.

Демото е записвано май месец в студио Президент на репетиция на бандата, като след това отделните тракове са мастерирани другаде. Резултатът всъщност е доста приличен и записът определено е слушаем, така че работилият върху тях няма от какво да се срамува и крие (а и всички знаем кой е и без това).

Това демо ще е доста полезно за всички ходещи по концерти хора, които искат да са запознати с песните предварително. И всички знаем, че на живо хората се помилат 33% повече, когато знаят песните. А освен това демото показва потенциала на Cut Off, така че хората с лейбъли и промоутърски агенции да са наясно за какво става дума. Приятно сваляне и слушане!

Оценка ще сложа чак на албума ;)

Още инфо:
MySpace на бандата
Безплатен даунлоуд на демото

3 коментара: