15 октомври 2009 г.

REDOUND: Преди 6 години в сцената ги нямаше тия с големите усти


Предстои да излезе първият официален клип на Envy… опа... Redound! Снимките на игрище в жк „Белите брези” минаха без проблеми, въпреки един от първите есенни дъждове, който се изля над София тогава. За интервюто обаче на линия е само барабанистът Алекс, който е така добър да отговори бързо и точно на моите (все пак повечко) въпроси.

- Свирихте в Атина и то в клуб на име Sin City. Имаше ли селяни, които гордо късаха салфетки с нарисувани на тях долари?
- Хаха не. Това всъщност е новото име на култовия за гърците клуб “Texas Necropolis”. Щеше да е яко обаче да има хора със салфетки!

- Ама сериозно – как мина? Къде е по-яко – в Гърция или тук?
- Мина готино, бяхме с нашите приятели от Melekh и беше забавно доста! Тук е и момента да благодарим на гърците Eden Demise за поканата и организацията. Хората в Гърция са статични и подрусват главици предимно, а тука стават лудници!!!

- Албумът излезе в края на май, което е преди половин година горе долу. Сега като го слушате как ви се струва?
- На нас ни е писнало да го слушаме вече, което е нормално имайки предвид пътите, в които сме слушали и свирили всичките песни от него. Иначе като качество, изсвирване и запис мислим, че е една прилична продукция.

- Заглавието – “Upon You” – защо го избрахте?
Redound означава връщам се, отразявам се, имам влияние над... "Redound upon you" означава имам влияние над теб или вас.

- В Европа го издават Spook Records от Полша. Как се свързахте с тях? Освен да издават албума какво правят за вас?
- През 2007 издадохме сплит заедно с Crawling Ground (Франция) и Bloodstained (Полша). Всяка банда си го издаваше в собствената си страна и в Полша се издаваше от Spook Records. Впоследствие от лейбъла ни предложиха да ни помогнат и с албума. Другото, което могат да направят за нас е да ни организират турне в Западна Европа, но за това има време.


Алекс посвирва на барабани в свободното си от въпроси време

- Кои други групи, които те издават, са яки?
- Има яки банди много 1125, Blood By Dayz, Bloodstained, Crime Lab, Danny Diablo, Down To Concrete, MTG... много са.

- Европейско турне скоро?
- Много бихме искали да се случи такова нещо чрез лейбъла ни, но засега няма конкретни уговорки.

- Клипът към „Сам срещу всички” трябва да се появи, доколкото разбирам, съвсем скоро. Разкажи как минаха снимките.
-Минаха супер яко, много благодарим на всички хора, които дойдоха и ни помогнаха. Има и сюжет клипа, но нека бъде изненада.

-ОК. Минало е година откакто си сменихте името, но все пак – защо? Заради всички японски и какви ли не още групи със същото име ли?
- Ами главно заради японците, за които не знаехме, а и за да не стават обърквания си сменихме името, а пък и за освежаване.

-Колко хора още си ви викат Envy?
- Главно наши приятели.

- Вие сте може би първата хардкор банда в България, която залага на предимно бавни моменти, а сега този стил всеки втори иска да го свири. Чувствате ли се яко като лидери в сцената?
- Не сме никакви лидери. Всеки прави това, което го кефи. Но има хора които плюят по този стил и бълват наляво и надясно, че е модерно и позьорско. И точно същите тия хора не могат да кажат и 3 beatdown групи на кръст. Доста смешно.

- 6 години откакто съществува бандата. Кое нещо, което вече го няма, най ви е кефило в сцената през 2003?
- Ми тогава мислим, че ги нямаше още тия с големите усти където са компетентни по всички въпроси. Сега в момента хората гледат на това човек откъде е, как ходи облечен и дали притежава New Era. Трябва да се абстрахират кой как изглежда и да обръщат внимание на музиката. Благодарим на всички, които ни подкрепят и идват на концертите ни и става лудница!!!

Още инфо:
MySpace на бандата

8 коментара:

  1. koi ot tiq e hodil na koncert predi 6 godini?

    ОтговорИзтриване
  2. "hehehehe" anonimen 1 i 3 da sera na maika ti v ustata i putkata vmirisana

    ОтговорИзтриване
  3. 6to ne si kajete imenata be sme6nici?!?!
    dopredi 10tina godini korn i limp bizkit beha hardcore, sa ve4e beatdown-a zavze scenata, bahti sme6kata... neam dumi...kude e punk-rocka izob6to

    ОтговорИзтриване
  4. ina4e neka ma4kat mom4etata, evala, qko svirqt i sa gotini hora

    ОтговорИзтриване
  5. beatdown-a "zavze" samo predi 16 godini kato go izmisliha bulldoze
    i te sa mn moderni nali?

    ОтговорИзтриване
  6. Johnny and the bomb spinozen kur za maika ti pederastche

    ОтговорИзтриване