8 октомври 2009 г.

O.H.: В тази страна липсва justice


Петък вечер. Предстои промоцията на O.H. за дебютния им албум, озаглавен “Justice”. Замъкваме се с вокалиста Жорор и барабаниста Бамби на дежурното място за интервюта с банди, свирещи в The Box – пред централата на ДПС. Пичовете обясняват каквото могат за бандата. И каквото се сетя да ги питам…

- Издавате албум. Разкажете за него – колко време го записвахте, къде, кога, как?
Жоро: Албумът се казва “Justice”, има 11 парчета. Записахме го в Sub Zero за 3-4 месеца горе доло. Накрая пратихме записите на Mastervargas – един пич от САЩ. Той направи мастеринг. Много сме доволни. Направихме това, което искахме.

- На мен ми е интересно защо банда, която съществува от 10 години, издава албум чак сега.
Жоро: Проблемът е единствено финансов. Няма да казвам колко струва албума, но става въпрос за четирицифрено число. И първата цифра не е едно. В един момент, когато нещата назряха, го направихме.
Бамби: Много трудно беше, ама стана.
Жоро: Станаха нещата на етапи. Първо събрахме едни пари, за да организираме нещата и да направим записите. След това събрахме пари за мастеринг, а след това за дискове и накрая за обложки. Така че нямаше как да ги изкараме накуп и това ни забави.

- За защо се казва “Justice”? Просто една от песните, която най ви радва, или има по-дълбок смисъл?
Жоро: Живеем в Абсурдистан и това е най-липсващото нещо. Е това си говорихме наскоро с един приятел. Ако ми звънне полицай на вратата посред нощ, аз няма да му отворя. Защото няма да е полицай а някой друг. Това нещо липсва в тази страна определено. От това сме обиколени навсякъде, било то в работата, по улицата, където ще да е. Нашия стил предполага малко повече агресия и тази насоченост ни отива.

- Имате и клип към тази песен точно, ако не се лъжа.
Жоро: Да. Снимахме клип с един пич от Fault. Мишо се казва. Направихме кадрите, сега обаче трябва да се мастерира и пак трябват парички. Затова изчакваме. Очакваме го след месец някъде. Пак ще е скромничко направен, но се опитваме да изкараме максимума от теази кадри.


O.H. не отварят на полицията посреднощ...

- За тези 9 години имаше доста промени в състава на О.Н. Май само Кики остана от началото?
Бамби: Аз и Кики останахме. В началото беше много забавно. Доста хора се извъртяха, няма смисъл сега да изброявам имена и позиции. Те са 5-6 човека, но главно двама. С басистите винаги сме имали някакви премеждия.

- Имаше един момент преди няколко години, когато групата осезаемо започна да звучи по-директно и по-хардкор. Горе-долу по това време дойде и Жоро в нея. Той ли донесе този стил?
Бамби: Това беше 2006-2007.
Жоро: Когато дойдох аз се получи така, че тогава вокалът беше липсващото звено в групата.
Бамби: Имахме готови песни тогава и той просто дойде да пее върху тях. А после почнахме още по-така.
Жоро: Имаше няколко готови инструментала, върху които се драх. И от там започна малко по-различен стил. Но не съм аз носителя на това нещо.

- От по-старите песни свирите ли?
Бамби: Тази вече ще изсвирим една от първото ни демо – 2001, за да стане нещо като сравнение преди и сега (бел. авт. – изсвириха „Нема значение”. Не знам какво е сравнението, ама пак стана смазващо). Ще изсвирим и една чисто нова след това. “Nightmare” от това демо още я свирим, но доста преработена. Тя беше една от най-яките песни в това демо и нямаше как да я оставим.

- А сега освен този концерт в София планирате ли други свирения по градове?
Жоро:
Засега само планираме. Имаме идеи.
Бамби: Имаме идеи, работим по въпроса, но не знаем кога ще стане.
Жоро: Общо взето след този концерт ще направим малка почивка. След това лека полека ще започнем да организираме нещо. Ще е примерно 6-7 дати в различни градове. Вероятно ще съвпадне с излизането на клипа, което ще е супер.

Снимките са от myspace-a на бандата

Няма коментари:

Публикуване на коментар