1 октомври 2009 г.

DETHKLOK – “Dethalbum II”

Анимационната банда прави още по-сериозен удар от преди


Още първия епизод на Metalocalypse преди около 2 години ме остави в тотално удивление от това колко смислена музика е написана само за саундтрака на анимационен сериал. Впоследствие издаването на цял албум и събирането на истинска банда за концерти и турнета бе съвсем логично.

В “Dethalbum II” нещата продължават в духа на предното издание като тук са намерили място песни от втория сезон на шоуто, както и няколко писани само за албума. Например отварящата “Bloodillnes”, където чуваме доста трайбъл ритми и влияния от Sepultura, без естествено да се губи мелодет ориантарацияата на Dethklok.

Има убийствени резачки като “Dethsupport” и малко по-трашърската “The Cyborg Slayers”. В “Laser Cannon Death Sentence” има и супер забавен момент, където върху поредния бласт бийт Нейтън Експлоужън (озвучаван от Брендън Смол, мозъка зад шоуто и бандата) се дере “d-d-d-d-d-d-die!”. Което мен например ме накара почти да се пребия с колелото от смях като го чух за първи път.

Въобще, ако имаш достатъчно чувство за хумор, за да са ти забавни някои метъл клишета, този албум е способен да те спука от смях (каквато е и идеята). Текстове като “burn the Earth for minimum wage” определено имат този ефект. В “I Tamper With the Evidence At the Murder Site of Odin” е редно да се хилиш (куфеейки) още докато четеш заглавието. Парчето освен това е едно от най-яките.

Прави впечатление, че песните този път са писани малко по-насериозно и “Dethalbum II” е повече албум, отколкото саундтрак на шоуто. Това ясно се чува например в “Murmaider II: The Water God”, която доразвива мотивите от песента от миналия албум на съвсем друго ниво. Това в комбинация с прекрасния звук прави и албума доста приятен. Ако имаш достатъчно чувство за хумор, за да са ти забавни някои преекспонирани неща от дет и блек метъл сцената, това е за теб. Шоуто – също. Третият сезон започва в началото на ноември. Както би казал Нейтън Експлоужън – “uhhh… BRUTAL!”

Още инфо:
MySpace на бандата
Metalocalypse по Adult Swim

1 коментар: