18 ноември 2009 г.

DESTRUCTION OF A ROSE – “Suspended in Time”

Този албум може и да си го чувал без да знаеш


Чел си много пъти как мелодичния метълкор в момента е толкова голям, че задушава всичко останало. И разбира се като четеш ревю на такъв албум, бандата естествено не е от „ония” и все „изпъква с нещо”. А ти, слушайки албума, умираш от скука, защото все едно си го слушал вече хиляда пъти, заспиваш и не го пускаш никога вече...

Е, с Destruction of a Rose нещата не са точно така. Бандата си е точно от „онези” и албумът е точно американски мелодичен метълкор, какъвто си слушал вече толкова много пъти, че ако чуеш още една такава песен, ще ритнеш в лицето малко дете с балонче! Всичките рифове, всичките брейкдауни, всяка „непредвидима” структура на песен, всичко, което прави вокалът, всички писъци, всичкото мелодично пеене... Всичко сме го чували.

...Ама пък какво са виновни горките пичове от Лас Вегас, че сме слушали повече от един албум през последните 10 години? Музикалната индустрия и вниманието на фенове и медии не се влияе от обективни фактори. Ето - банди като AC/DC и Motörhead продължават да ритат един и същ умрял кон от десетилетия и никой не се оплаква от тях, нали? Значи и на Destruction of a Rose може да им се размине със “Suspended in Time”?

Като нищо и да мине номера с песни като отварящата “Elixir Vitae” с екстра кривия й интро риф, или “Cries Of The Dying” с екстра злите вокали в куплета. Яки са си. Решението на бандата да се придържа предимно към писъци и крясъци поне мен ме радва. По-добре така и както твърди китаристът им Ник Роус, музиката да е „ебаси метъла, който събужда мъртвите от гробовете им”, вместо да е поредната поп сензация, на която се кефи малката ти сестра. Въпреки че пък за първи сингъл са избрали “Under Black Flags We Sail”, която е главно мелодична, но далеч от нивата на гадост на Attack Attack!

А и все пак албум, на който стои името на Тим Ламбесис от As I Lay Dying като продуцент, едва ли ще е чак тотално зле. “Suspended in Time” си е прилично издание и хората, които се кефят на стила няма за какво да не му се зарадват. Но, ако наистина искат да надживеят една-две моди, Destruction of a Rose ще трябва да измислят още нещо.

Още инфо:
MySpace на бандата
Клип към “Under Black Flags We Sail”

Няма коментари:

Публикуване на коментар