20 ноември 2009 г.

THEM CROOKED VULTURES – “Them Crooked Vultures”

Супер група изкарва супер албум, а ние сме супер доволни


Когато си 1/3 Led Zeppelin, 1/3 Nirvana и 1/3 Queens of the Stone Age вниманието на фенове и медии, барабар с договора със звукозаписна компания, а после и огромните продажби, си идват сами без много зор.

Е, и това самата ти музика да е яка естествено не пречи, какъвто е случаят с албума на Them Crooked Vultures. Едноименното им творение е едно от малкото такива на подобни супер проекти, което отговаря напълно на свръх очакванията, идващи от имена като Джон Пол Джоунс, Дейв Грол и Джош Хоум.

Сравненията с титулярните банди на тримата са неизбежни. В случая, главно заради характерния флацет на Хоум и странните му текстове, както и факта, че зад барабаните е именно Грол, те са главно с Queens of the Stone Age и “Songs for the Deaf”. Което и е добре, защото този албум рита задници, ако не помниш! А към вече познатата ни химия Пол Джоунс добавя и малко чувственост.

В албума, както и в отварящата му песен “No One Loves Me & Neither Do I”, най-яките неща са от средата нататък. Да, почва плахо, но докато си помислиш „ма тия верно ли”, влизат едни Zeppelin-ски рифове, които ти смазват главата. Е, след първите 2-3 песни и първия сингъл New Fang, които са по-... обикновени, стигаме до истинските съкровища “Elephants”, “Scumbag Blues”, “Bandoliers” и “Reptiles”, които са адекватно модерно приложение на идеи на Led Zeppelin, Cream и кой ли не още. Рок! Да, и на баща ти ще му хареса, ама в това няма нищо лошо.

Макар и на моменти да звучи като пре-продуциран запис на джем сесия, това не е никак зле, а всъщност помага на албума да звучи спонтанно. Един вид – ето ги, големите, как свирят заедно. Издания като дебюта на Them Crooked Vultures ти връщат вярата, че още има смислени големи рок банди, които пълнят стадиони с боготворящи ги фенове и всяка тяхна нота е като нов завет за жадните ни за шумен рок уши.

Още инфо:
MySpace на бандата
Официална страница
Превю на "New Fang"

1 коментар:

  1. Това ще бъде нещо много култово... с нетърпение очаквам да излезе албума!

    ОтговорИзтриване